HA KILÉPSZ AZ OTTHONOD/MUNKAHELYED KAPUJÁN, MILYEN SZÍNŰ HÁZAK VESZNEK KÖRBE..? ELGONDOLKODSZ-E, MI LEHET A KAPUK MÖGÖTT..?

 

VAGY MÉSZ-E A HÉTVÉGÉN SZELET SZIMATOLNI..?

ERRE-ARRA
FOTÓS AJÁNLÓ

MAGYARORSZÁG

Ha kilépsz az otthonod/munkahelyed kapuján, milyen színű házak vesznek körbe..? Van-e rajta dísz, díszítés, adott esetben címer (divatos nyelven logó, mely megkülönbözteti a házat építtető családot, a család felépített tevékenységi köreit a többi családétól)..? És ha van, mit ábrázol..? Halad-e tovább a szemed a homlokzaton..? Elindul-e a fantáziád: mit szeretett volna kommunikálni az épületre felhúzott díszítéssel, díszítésekkel, logóval, arculati elemekkel a ház tulajdonosa..? (Mert szeretett volna.) Melyik lakásban, mely ablakok mögött lakhatott..? Hogy élhetett..? (Volt-e boldog, volt-e ideges. – Nyilván.) A lecsó, vagy a pacal pörkölt illata terjengett a konyhájukban többször..? Hánykor feküdtek le aludni..? Hol volt a hálószoba..? Melyik századelős impozáns épületben járhatott a városában..? És Magyarországon..? Te voltál-e már abban az épületben..? Vissza tudtál-e lépni a belső tér vizualitásának köszönhetően abba a korba..?
Aztán, ha engeded elindulni a gondolatmeneted, észreveszed-e, hogy a napi, rengeteg, megoldhatatlannak tűnő feladat közül kilépsz (átléped a saját stresszkapudat), és elszállsz a mesegondolataiddal..? És azt észreveszed-e, hogy utána kicsit jobban vagy..?
Teszel-e ilyet, hétvégén pl., másik városban..? Vagy kint, a természetben sikerül-e az érzékszerveidet a természet-beszívására hangolni..?
Ha igen, jól csinálod. Mi is csináljuk egyébként. Sétálunk egy megállót, nézünk felfelé, tapasztalunk, töltekezünk, kikapcsolunk! (És ok, mi fotózunk is.)
Kazinczy utcai fürdő

Gondolnád, hogy az épületudvarában egy 3 szintes rituális fürdő leledzik?

 

©2016- I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com