ERRE-ARRA

FOTÓS AJÁNLÓ

VAGYUNK

Van a Kriszta, a Fazekas Krisztina igazából, aki olvasgat, nézeget, összekapcsolgat, magában, épített örökségeket, érdekességeket, vizualitásokat.

 

Van napi pörgés, amivel mindenki szembesül, te is, viszed, hozod, beteszed magaddal az autóba, felviszed a közlekedési eszközre, bármi.

 

És van az erre-arra, ami arra sarkall, hogy merj úgy kilépni a „kapudon”(legyen az a belső-pörgős, vagy tényleges-fizikális: otthoni/munkahelyi),

 - hogy beleteszed az arcod a napfénybe,

 - vagy úgy, hogy felemeled a tekinteted a házakra. Az épített örökségünkre, amik között mozgunk, amik meghatározzák az útvonalainkat, az utcáinkat, köztereink formáit.

 

Megadod-e magadnak kiszakadás érzést..? Rácsukod-e a kapud a pörgésre..? Ott hagyod-e? Aztán nézel-e felfelé..? Adsz-e magadnak pár percet..?

 

Tedd meg. Sétálj egy megállót, nézz felfelé, tapasztalj, töltekezz, kapcsolj ki, élj! 

 

 

Mi ezt tesszük, jövünk-megyünk, erre-arra, aztán Fazekas Krisztina (ő az, aki olvasgat, nézeget, fotóz, összekapcsolgat, tolja ezt a brand-et, hisz az ő tulajdona) leül otthon a kanapéjára, leválogatja az elkészített fotóit, utómunkázza, aztán vizuálisan és könnyed texturális tartalommal (mely figyelem: itt-ott tartalmaz saját képzeletszüleményű mese-elemeket is) behozza ide. Hogy legyen. Az erre-arra. Hogy kikapcsolj a monitor előtt, hogy legyen inspirációd beleindulni a környezetedbe. A közeliért, a távolabbiért, épített örökségért, természet-beszívásért, élményért. Hogy mozdulj, láss, tapasztalj, élj! Erre-arra.

Aztán mi van még. Az említett „kapud”. Merthogy a honlaptulajnak van kapu-koncepciója is, három kiállítással. A kapu beenged/kizár, te döntöd el. Klikk.

 

VÉLEMÉNYEK:

A mai felgyorsult világunkban nélkülözhetetlen, és kiemelten fontos a mentális egészségünkre való odafigyelés. Ez történhet sporttal akár, vagy pontosan abban a formában is, amit az ERRE-ARRA fotós ajánló közvetít: "Mozdulj, láss, tapasztalj, élj, vedd észre a téged körbeölelő világ apró részleteit, rezdüléseit." Ez a stresszoldó faktor mindenki számára elérhető. Boldog szívvel ajánlom ezekkel a csodálatos fotókkal operáló honlapot!

 

Dr. Kárpáti Róbert pszichiáter, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai kardvívó, és a ferencvárosi labdarúgócsapat mentális felkészítője

Mint az értékteremtés, társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híve, és mint az épített és természeti környezetet nagyra értékelő magánember is csak elismerően tudok gondolni az ERRE-ARRA fotós ajánló munkájára. Szeretem, ahogy észreveszi, látja és tanítja látni a minket körülvevő világot, és ráébreszt mindannyiunkat hogy a nehézségeink ellenére is látnunk kell, hogy a világ gyönyörű.

 

 

Hargitai Lilla, reklámszakember, a Médiaunió alapító tagja

A közölt színes fényképek szívgyönyörködtetően pontosak és szépek. Mintha nem is lett
volna Európa közepén két világégés, háborús pusztítás. Nem csak a Kárpát-haza természeti és
építészeti értékeivel szembesítenek, az osztrák sógorok rejtett kincseit is megmutatják. Mint
diákkoromban, most is kedvem kerekedik egy közép-európai kirándulásra. Merre induljak?
Erdélybe, Felvidékre? Magával ragad a Kárpát-koszorú, hívogatnak a kopjafák.
Köszönöm a nem mindennapi vizuális élményt.

 

Dr. Medvigy Endre, József Attila-díjas irodalomkutató

Szeretek országot-világot járni ezekkel az online-fotókkal, melyek a hozzájuk kapcsolt történetekkel lesznek kerekek és repítenek tovább egy utazható jövőbe, ami egy fotós vizuális szárnyain keresztül igencsak megtisztelő.

 

Molnár Attila, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége által kiírt "az év idegenvezetője díj" nyertese

Munkám során rengeteg helyen jártam a világban, rengeteg érzelmet - tragédiát, örömöt - láttam és közvetítettem fotóriportok formájában. Az ERRE-ARRA fotós ajánló egészen más fotóműfajt képvisel mint a mozgásra, pillanatokra épülő képriport, mégis nézegetve a honlapot, azt érzem, hat rám. Felgyorsult világunkban lehetőségem van lelassulva utazni a site vizuális, képi megjelenítése által, ahol nem csak a texturalitás és a fotó, hanem az albumok, és az albumokon belüli fotók is harmóniában vannak egymással úgy, hogy az egész honlap egyfajta képi rendszert, statikus esztétikumot hordoz magában.

 

Balogh László, Pulitzer-díjas fotóriporter

Az ERRE-ARRA fotós ajánló egy jó példa arra, hogy a fotográfiai esztétikum összekacsolódhat az épített örökséggel, természeti örökséggel is. A vizuális kultúra csodákra képes. Az errearra.org képi világa - akár egy adott képet, akár komplex képcsoportokat követünk le - a fotósa, Fazekas Krisztina szemein keresztül mesél. Csak ajánlani tudom a csodálatos fotókkal operáló errearra.org-ot minden kedves idelátogatónak.

 

 

Kun Zsuzsanna, a Magyar Tudományos Akadémia díjazottja (Akadémiai újságírói díj)

 

©2016- I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com