A SZÉKELYUDVARHELYI EMLÉKEZÉS PARKJA. MIÉRT ÉPPEN ŐK 13-MAN KERÜLTEK A PARK TALAPZATAIRA..?

Hogy áll fel egy ilyen „Emlékezés Parkja” projekt. Van egy ötletgazda, pl. egy polgármester. Vannak szobrászok, négyen, közülük kettő nő (de jó:)).  Aztán van pl. építész is, akivel el kell kezdődjön a team-munka, elvégre egyáltalán nem mindegy, milyen aurába kerülnek be a szobrok ugye. Szükséges egy kőfaragó is, hisz az sem mindegy, milyen talapzatra kerülnek fel nagyjaink mellszobrai. Aztán van egy határidő, keretösszeg, és ünnepélyes szoborpark avató. Mert ez ilyen..

Miért éppen 13 szobor, és miért éppen ők..? Azt írják az alkotók, hogy az országjobbítókat emelték be a parkba. U alakba, szóval tök olyan, mintha egy meetingen épp egy következő nagy projekten dolgoznának nagyjaink, országjobbító projekten, kávé nélkül. (Ezt nem írták, ezt mi írjuk.) Ezek az országjobbítók (visszatérve az alkotók vonalára) az életüket az ország szolgálatának szentelték. Királyok ők, fejedelmek ők, hadvezérek, írók, költők, politikusok..

Aztán ha úgy alakul lehetne egy U alakú park az országjobbító asszonyoknak is.. Annyira jó lenne. Szabadjára engedjük a képzelőerőnket, és megkezdjük szerényen, három névvel a gondolati sort.. Zrínyi Ilona a magyar történelem egyik hősnője, Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszony, Brunszvik Teréz grófnő, a magyar óvodák megalapítója……

Node lássuk az alkotók által kiválasztott férfi nagyjaink arcait, névaláírással.

PICT0484.JPG
IMG_1887.JPG