top of page
Keresés

FÉNY, ILLATOK, VIZUALITÁS, LEGYEZ A SZÉL, SZÉPSÉGESSÉGBE VESZEL..

Frissítve: 2021. nov. 20.


Fény, illatok, vizualitás, természetbeszívás szabadon, legyez a szél, szépségességbe veszel.. Ha észreveszed. Most, ezután a pár hónap után biztos, hogy észreveszed.. 


Magyarország legnagyobb rózsakertjében járunk. A rózsakertben !1000! féle rózsa van, ez olyan 9000 tő rózsát jelent. A rozárium nem holmi királyunk, királynénk, földesurunk, vagy hobbi szinten kertészkedő divatpolgárunk által létrehozott 10000 nm-es kert, hanem tudományosan létrehozott terep, ahol kutatómunka folyik. Vizsgálják a kutatók többek között a történelmi és nem történelmi rózsák klímatűrését, levélfényességét, lombfejlődését, elvirágzás sebességét, színváltozásuk mértékét és minőségét, virágzás tömegét, virágalak formálódását, szóval sok-sok mindent. Ami csodálatos: a terület nem öncéllal körbekerített, hanem egyfajta rekreációs parkként is szolgál az arra sétálók számára. Küldünk Nektek egy budapesti, mégis természetközeli vizuális csodát. Gyere velünk:



A Papaver rhoeas, keresztnevén pipacs egy mákféle, mondhatni vadmák. Ergo vadon mindenhol megtalálható, májusban, Közép-Európában. És nem csak azért vad, mert „gyomnövényként” az utak mentén mindenhol láthatjuk, hanem azért is, mert a kocsiban ülve vadul fokozza a kedvünket, szabadságérzésünket, leállásra csábít, és invitál, a flow-ba veszésre, bemákolásra. Cseles kis mákvirág mondhatni. Jártunk erre-arra sokat, és most szemezgettünk Nektek különböző magyarországi területek mákvirágaiból. Gyönyörködj velünk a pipacsterületeink szépségében. :)



Miért nevezik „úszóláp” tanösvénynek 2002-ben, Szigetszentmiklóson kialakított 700 méter hosszú tanösvényt..?  És milyen ez a terület egészen pontosan..? És mikkel/kikkel találkozhatsz, ha átmész ezen a hídon, hogy beszippantson a természetvédelmi övezet nyugalma..?Megmutatjuk:



Botanikus Kertben járhatsz velünk (ha ráklikkelsz a lenti fotóra), közben meg 60 hektáros természetvédelmi övezetben is, Soroksáron. Ezt a 60 hektáros területet úgy képzeld el, hogy olyan nagy, hogyha nem teljesítménytúrára vágysz, hanem időt-félretevő élménytúrára (mint ahogy mi is), egyszerre nem fogod tudni bejárni, szóval érdemes két vagy három etapra (visszalátogatásra) bontani a sétát. Gyertek velünk az élménytúrás színorgiába itt, aztán élvezzétek mindezt a helyszínen is Ti is. :)


bottom of page