top of page
Keresés

HÁROM TÉLVÉGI, TAVASZINDÍTÓ TANÖSVÉNY-FEELINGBE VISZÜNK..!

Tanösvény télen, nyáron, ősszel, tavasszal. Mindegyik hónapot kipróbáltuk. A tanösvények évszak-független kikapcsolódást ígérő, tájékoztató táblákkal vezetett útszakaszok, ahol nem csak vizualizálsz, illatokat azonosítasz, érzed a bőrödön az „életet”, hanem elengeded magad, hisz tutti nem veszel el (a táblák vezetnek). Most három télvégi, tavaszindító, mozgásra sarkalló tanösvény feelinget mutatunk Nektek, nézzétek a fényeket, egészen mások.. hidegek, mégis selymesen élesek, színesek.. Gyere velünk a télvégi természetbe, aztán lépj tovább a tavaszi-nyári-őszi tanösvény albumainkba is.!



A DABASI SZENT JAKAB TANÖSVÉNYEN PALLÓKON VEZET AZ UTAD, ÉS MÉG EGY KILÁTÓBA IS FELMÁSZHATSZ

Miért lett a dabasi Szent Jakab tanösvény Szent Jakabról elnevezve..? Merthogy Szent Jakab a zarándokok védőszentje, és az a pallós tanösvény bizony az Esztergom és Máriagyűd közötti 431 km-es zarándokúton, a Magyar Zarándokúton lett kialakítva kb. két km-es szakaszon. Van itt minden miniben mi szem, szájnak ingere: ártér, mocsár, szigetecske, folyó, kilátó, csak neki kell indulni ennek a Szent Jakab szobortól induló exkluzív tanösvénynek.



TERMÉSZETVÉDELMI ÉS ÖKOLÓGIAI SZEMPONTBÓL AZ EGYIK LEGÉRTÉKESEBB BUDAPESTI TERÜLETÜNK - A NAPLÁS-TÓ ÉS KILÁTÓ

Több mint 400 növényfaj, bogárpopulációk, kétéltűek, több mint 200 madárfaj található ezen a terepen (nem is gondolná az ember), sőt, a Naplás-tó a WWF Magyarország mintaterülete, a mocsári teknős megfigyelését végzik itt. 18 állomásból álló tanösvény készült, és ha már egy vasárnapi ebéd utáni könnyed egy km-es sétát a tó köré szervez a kedves ERRE-ARRA fotós ajánló látogató, akkor a nemrégiben megépült kilátót sem érdemes kihagyni. A kilátó felé haladva ámultunk bámultunk. Hol eldőlni látszott, hol kiegyenesedett, hol háromszög alakúvá csúcsosodott a kilátó, de volt, hogy hol erre, hol arra vezették a szemet a falécek, ami hol fa színű volt, hol pedig aranyszínűvé varázsolódott a lemenő nap fénye által. Aki felmegy a 22 méter magas kilátóba a csodálatos látványért, az 120 és 130 közötti lépcsővel számoljon, de aki nem akar lépcsőzni, leülhet lent a padon, megvárva barátait, családtagjait.



A TRENDIVÉ VÁLÓ CSEPEL-SZIGETI KIS-DUNA PART

Gyerekkorunk óta Csepel-szigeti Kis-Duna part fanok vagyunk. Mostanában a mainstream felületek is egyre többet cikkeznek róla ("Budapest egyik legszebb Duna-parti sétánya"; "Andalgás az árnyas Duna-parton", stb.), ami egyrészt örvendetes, másrészt vajon ezt a csodálatos, adott esetben érintetlen partszakaszt, természetet, állatvilágot (egy részen tanösvény van) megzavarják-e majd az érkező látogatók.. Nem is ragozzuk túl, hiszen mindenkinek joga van az őrült budapesti heti stresszből, közlekedési forgatagból, zsúfoltságból kiszakadni, feltöltődni: sétálni, andalogni, élővilágot, természetet szemlélni télen, nyáron, ősszel, tavasszal, bármikor, itt is. Apropó. Ismeritek Szendőfi Balázs Ráckevei-Soroksári Dunáról (ennek a szakasznak egy pontjára viszünk lenti fotóinkkal) készült lenyűgöző természeti filmjét..? Keress rá..!





 


Vélemény-margók az ERRE-ARRA fotós ajánlóról: Molnár Attila, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége által kiírt "az év idegenvezetője díj" nyertese:

"Szeretek országot-világot járni ezekkel az online-fotókkal, melyek a hozzájuk kapcsolt történetekkel lesznek kerekek és repítenek tovább egy utazható jövőbe, ami egy fotós vizuális szárnyain keresztül igencsak megtisztelő."



 



bottom of page