top of page

ÚSZÓLÁPON, VÍZFELSZÍNEN, ÁRNYAS FÁK KÖZÖTT SÉTÁLHATSZ, KÖRBEFON A FLOW-ÉLMÉNY.. TANÖSVÉNYEK FEELINGJÉBE VISZÜNK.

TANÖSVÉNYEK NYOMÁBAN

„Úgy hűti a környezetét egyetlen fa, mint két lakossági klímaberendezés” - áll a Yale Egyetem által publikált egyik tanulmányban. Nem, ez nem azt jelenti, hogy 40 fa esetében nyáron nulla fok alá csökken a hőmérséklet, mindössze annyit jelent, hogy mivel minden fa naponta több száz liter - környezetéből kivont - vizet elpárologtat („transpirál”), ennek van olyan hatása, mint két klímaberendezésnek. Mi most a városi aszfaltburkolatok és épületek hőszigeteiből, vagy éppenséggel téli fagyszigeteiből természetes szigetelők alá invitálunk Titeket: megmutatunk pár, kellemes sétára invitáló tanösvényt.
Tudtad egyébként, hogy a növényborítással fedett területeken nyáron átlagosan 2-3 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet, télen viszont szélvédettsége okán pont ennyivel magasabb..? 
Most elviszünk Titeket kellemesebbnél kellemesebb, bevehetőbbnél bevehetőbb tanösvényekre. Minden helyszínen képzelj magad mellé fákat, képzeletben szimatold a szelet velünk, a látványt pedig, már előre tudjuk: imádni fogod, akár nyáron, akár télen, akár tavasszal, akár ősszel..

ERRE-ARRA

FOTÓS AJÁNLÓ

 

©2016- I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com

bottom of page