top of page
Keresés

CSODÁS NAPLEMENTÉKBE, NAPFELKELTÉKBE VISZÜNK

Frissítve: 2021. nov. 20.


Ebben a hónapban természet-komponálta szépségbe lépünk: színekbe, naplementékbe, napfelkeltékbe, tengerárnyalatú vizualitásba, percenként változó színekbe.. Most csak dőlj hátra, és töltődj az idén amúgy is nagyon hosszúnak ígérkező ősz, és tél előtt..

A Tihanyi Apátság oldalából a naplemente-kezdet tengerkék vízlátványt hoz nekünk.. Talán, mert a nap a Tihanyi-félsziget mögött megy le, így nem tud aranyhidat húzni a Balatonra. De ez a tengerkék víz, és a további oldalakon látható impresszív ég..! Tihany ilyen naplementét (is) ad nekünk. Csodálatos..



Kilátó-építés nélküli kilátópont. Itt, Balatonakarattyán 50-60 méter magasban legyez a szél. Nem tudsz betelni.. Töltődsz.. Csodálatos, másodpercenként változó Pan („minden”) – horama („látvány”). Nézd..:



Képzeld el, hogy megmászol egy 2*10 emeletes panelházat. Az kb. kétszer 30 méter. Ilyen magasságból öleled a Balatont. Itt. Aligán. Ami már Világos is. Mi nem tudjuk egészen pontosan melyik-melyik település. Mi csak szívjuk magunkba a látványt, amit adunk, Nektek is, innen, a természet-komponálta magaspartról.



Balatonalmádi Öreghegyéről letekintettünk már napközben, most egy augusztusi, hajnal 5 óra körüli látványt mutatunk Nektek, Balatonalmádi vörösberényi hegyéről. Minden lila, aztán narancs.. És képzeld hozzá, hogy rezeg a levegő.. Imádnivaló..



A Velencei-tó nyugati medencéjét megfestő naplemente páratlan. A vörösen izzó háttérkép átszínezi a tavat, a nádat, az eget.. Micsoda-csodapillanatok..



Hortobágy.. 1700 négyzetkilométer síkság. Nem tudod, hol a vége, elveszik a távolság.. Az ég minden zavaró tényező nélkül rásimul a földre. Lilával, rózsaszínnel, UV naranccsal, csenddel. Töltekezünk.


bottom of page