top of page
Keresés

BUDAI VÁRNEGYED LÁTVÁNYOSSÁGAI ÉS REJTETT ÉRTÉKEI, CSODÁLATOS FOTÓKKAL..! (3. RÉSZ)

Frissítve: 2021. nov. 14.

Mi mindent rejt vajon a budai várnegyed a gyönyörű kilátáson, a Királyi Várpalotán, a Halászbástyán, és a Várpalotát valamint a Halászbástyát összekötő útszakaszon felül..? Hát bizony elég sok mindent..

Arra vállalkoztunk, hogy a sztenderditásokat és a sztenderditásokon felüli rejtett értékeket is bemutassuk, csodálatos fotókkal izgalmakat hozzunk, történeteket osszunk meg veletek pár részes, budai várnegyed témakörét felölelő rovatunkban.

A mostani, azaz a budai várnegyedet bemutató sorozatunk 3. részében izgalmas történetekkel fűszerezett lakóházakba (igen-igen, bemegyünk az épületekbe) invitálunk Titeket.

Először például bepillantást nyerhettek az 1700-as években épült, Dísz téren található Batthyány palotába, ahol még gyilkosság is történt. Hogy kik, ki ellen követték el a gyilkosságot, miért, és hol menekültek, itt olvashattok:


A budai várnegyed egyik legforgalmasabb utcáján két, aránylag magas Tárnok utcai épület közé szorult kicsi ékszerdoboz: ez a Tárnok u 6., ami egyben Úri u. 5. is, mert a két utcafrontos épületet 1962-ben összekötötték, és csak egy bejáratot hagytak meg a Tárnok utca felől. Hogy legendák szerint melyik színészhírességünk lakott itt, és hogy a pincerendszer milyen titkokat rejt, megmutatjuk:


Buda ma is használatban lévő legrégibb épülete, a budai várnegyedbeli Vörös sün. Mennyire régi, miért éppen Vörös sün, és kik éltek itt ebben az épületben..? Gyertek velünk, megmutatjuk:


Ha lemaradtál a "Budai várnegyed látványosságai és rejtett értékei" rovatunk előző részeiben bemutatott épített örökségeiről, ITT olvashatsz róluk, csodálatos fotókkal fűszerezve.

bottom of page