top of page

KOLODKO MIHÁLY KORTÁRS SZOBRÁSZMŰVÉSZ MINISZOBRAINAK NYOMÁBAN JÁRTUNK. 

GYERTEK VELÜNK, ELSŐKÉNT PÉLDÁUL A NAGY HO-HO-HO HORGÁSZ..

KOLODKO MIHÁLY SZOBRÁSZMŰVÉSZ ALKOTÁSAINAK NYOMÁBAN

Már tekintettünk szabadtéri kiállításra kálváriák vonatkozásában, most valami egészen új területre szeretnénk rávilágítani, szintén a szabadtéri kiállítás gondolatkör keretében.
Az alkotó Kolodko Mihály, kortárs és szobrász. Ő jegyzi Budapest (és egyre több város) miniszobrait, melyek azon felül, hogy mind-mind jelentéstartalommal bírnak, ötvözik a múltat a jelennel, nem tolakodóak, egyéniek, egymásra visszamutató arculattal bírnak, és nem utolsósorban beillenek a városképbe, az adott terület aurájába.
Nem voltunk restek, felkerestük a budapesti miniszobrokat, melyek azon felül, hogy vizualitáson keresztül ható boldogságérzettel árasztottak el minket, egyfajta családi, nyugdíjas, baráti körös sétáknak is beillő Kolodko-miniszobor-megtekintő programokká tudnak avanzsálódni. És innentől kezdve lesz Kolodko Mihály gerillaszobrászata egy nagy szabadtéri kiállítás. Mi imádtuk keresni, felfedezni, fotózni a miniszobrokat, és csak ajánlani tudjuk a kedves ERRE-ARRA fotós ajánló olvasóinak is mindezen élmények megélését.
A Kolodko szabadtéri kiállítás sétákat több túraszakaszra osztottuk.
Az első túraszakasz a Duna-part budai és pesti oldalán vezet, és az alábbi miniszobrokat érinti:
Ha bontjuk a Kolodko miniszobrokat túrákra (és mi javasoljuk bontani), akkor első szabadtéri Kolodko-szoborkiállítás túrának fenti link alatti, Duna-menti kört ajánljuk. A második szoborkiállítás túra vonatkozásában a pesti oldal dominánsan VII. kerületébe invitálunk Titeket.

Kolodko-miniszobor-megtekintő szabadtéri kiállítás program harmadik túrája visszavisz minket a belvárosba.

Hat miniszobrot mutatunk be ebben az etapban. (Akár nyolcat is bemutathatnánk, csak Süsüt és Lisa Simpsont ellopták.)

A Kolodko-miniszobor-megtekintő szabadtéri kiállítás program negyedik túrája lehet különálló túra is, de lehet folytatni a harmadik túrát, hisz a Halott mókustól, vagy az usánka reload-tól nem messze van a Jászai Mari tér, így fel lehet pattanni a 4-6-os villamos Széll Kálmán tér felé haladó egyik szerelvényére. Valahogy mégis ajánljuk ezt a túrát külön megélni, negyedikként, mert a túra második miniszobra fent, a Budai Várnegyedben található, és ki az, aki nem szeret egy jóízűt sétálni történelmünk bugyraiban. :)

A Kolodko-miniszobor-megtekintő szabadtéri kiállítás program ötödik túrája a Városligetbe kalauzol. Itt a liget zöldje és az épített örökség kéz a kézben jár.. No meg a Kolodko szobrok sem elhanyagolhatóak ugye..

Kolodko-miniszobor-megtekintő szabadtéri kiállítás program hatodik túrája alkalmával kinyílik az olló: kicsit elhagyjuk a belvárosi környezetet.

Ha a fentiek során belemélyedtél Kolodko miniszobrainak koncepciózus gondolati struktúrájába, biztosak vagyunk benne, hogy a következő albumainknál már Te is össze fogod tudni tenni Kolodko miniszobrainak üzenetét, ezért mi mostantól Kolodko miniszobrainak vizualitására fókuszálunk. Ahogy nézegeted a lenti albumainkat, 1.) a környezetet, 2.) a miniszobrot több szögből 3.) miniszobor részleteit, tutti, hogy elindul a fejedben egy mese. 1.) Miért oda, 2.) miért éppen most, 3.) ki lehet ő/ez, 4.) miért őt/ezt alkothatta éppen Kolodko. Ha erre a négy pontra megvan a válaszod, jó vagy. :) Ha pedig csak Kolodko miniszobrainak vizualitásában szeretnél elveszni, akkor is jó vagy. :) Mert eláruljuk: ilyen részletességgel, ilyen minőségi kivitelben egy honlapon sem találkozhatsz Kolodko miniszobraival..!

ERRE-ARRA

FOTÓS AJÁNLÓ

 

©2016- I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com

bottom of page