TIHANY LEGMAGASABBAN FEKVŐ KILÁTÓJA: ŐRTORONY KILÁTÓ

Van Tihanynak jópár kitekintő helye (nézd de szép (1), ó, vagy ez (2), és a tihanyi kiserdő..? (3), és innen..? (4)..? Sőt a halász-házból (5) és a parasztgazda-házból (6) se semmi a kilátás), node a tihanyi Őrtorony-kilátóból olyan panoráma teraszos feelinget élhetsz át, hogy el sem hiszed. Csak a konyhában elkészített latte hiányzik a kezedből, és a terasz fotelje (amibe belehelyezkedsz) meg a terasz asztala (amire felteszed a lábad mondjuk).

Képzelődhetsz máson is, például az alattad álló kilátó mondanivalóján akár. Merthogy az organikus anyagokból készült tihanyi Őrtorony-kilátó az egykor ezen a pontot található római őrtornyokat idéző designban épült. Sőt, az oszlopai sziklából vannak, a felépítmény pedig az erdő világát idéző faszerkezetből van. Ránézel, elképzeled, és el is hiszed amit az okosok mondanak. :)

TIHANYI ERRE-ARRA AJÁNLÓ:

EGYÉB BALATON-KÖRNYÉKI LÁTVÁNYOSSÁGOK:

Imádjuk még Dr. Folly Gyulát, aki nyitvatermőket, fenyőket kezdett telepíteni, kedvtelésből, szintén századelőn. Az ő munkájának eredménye fennmaradt, így mind a mai napig szimatolhatsz, sétálhatsz, Balatont bámulhatsz, kikapcsolhatsz a badacsonyörsi Folly arborétumban.