top of page

ITT KÉT CICÁNAK IS VAN SZOBRA, AZ EGYIK KOLODKOÉ

Kevesen tudják, de az Állatorvostudományi Egyetem 2023-ban két cicaszoborral is gazdagodott. Az egyik cicaszobor Marcié, aki kóbor cicaként került az egyetemre. Az egyetem szerint Marci több volt, mint egy kóbor állat, vizsgaidőszakokban állatorvos-palánták találtak nyugalmat Marci dorombolása, bújása által. Marci az emberek és az állatok kapcsolódását jelképezte, elvesztése után pillanatok alatt egymillió forint gyűlt össze szobra létrehozására.

Kolodko cicája Garfield, szöges ellentéte Marcinak: meleg lakásban élő, lusta, pikírt, Ubult. a kutyát is püfölő macska, nincs, aki ne ismerné. Jim Davis reklámszakember karikaturista Garfield 3D-s verzióját Kolodko Garfield 45-ik születésnapján helyezte ki az Állatorvostudományi Egyetem kerítésére, találó módon a kerítés kutya és ló fejformái közé. Kolodko Garfield-jának érdekessége, hogy nem a megszokott miniszobor alapanyagból készült, hanem valami egészen más anyagot (műanyag...?) használt, és színezett.

Ha keresed Garfieldot, és épp nyitva van az Állatorvostudományi Egyetem, találj rá Marcira is. Sőt, az Állatorvostudományi Egyetem Bethlen Gábor téri oldalának sarkán találsz még egy szobrot, Kolodko állatokat mentő alkotását, a Noé bárkáját. :)

A miniszobor helyszíne: Budapest,  VII. Dembinszky u. 4. számú házzal szemben, az Állatorvostudományi Egyetem kerítésén.

Kolodko Garfield miniszobra
Kolodko Garfield miniszobra
Kolodko Garfield miniszobra
Kolodko Garfield miniszobra
Kolodko Garfield miniszobra
Kolodko Garfield miniszobra
bottom of page