top of page

A HAJMÁSKÉRI LAKTANYA MÁLLADOZÓ POMPÁJA
- A 6000 NM ALAPTERÜLETŰ PARANCSNOKSÁGI ÉPÜLET SZÍNHÁZTERME/KASZINÓJA-

A háromszintes, összesen 6000 négyzetméter alapterületű kastélynak is nevezett parancsnoki épületben a katonáknak szórakozási lehetőségük is volt. Ennek helyszíne a most bemutatott színházterem, kaszinó. Fotóinkon apró részleteket is bemutatunk, legyen az a tüzérségi laktanyát definiáló ágyú relief, vagy az indulót fújó és doboló puttók, vagy a még halványan, de megmaradt fal-aranyozás. A terem ma is árasztja magából a patinát.

Az alábbi fotóalbumainkkal igyekszünk betekintést nyújtani ebbe a hektikus, ezáltal egyedien varázslatos aurába!

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri laktanya parancsnoki épületében még színházterem/kaszinó is volt. Itt a helyiség fotózása a színpadról történt. A teremnek volt emeleti páholyszintje is.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri laktanya parancsnoki épülete -színházterem, színpad.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó falán a tüzérségre, tüzérségi képzésre utaló relief.

Hajmáskéri laktanya

A színházterem falán egy bagoly relief.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó sokat látott mennyezete.

Hajmáskéri laktanya

Még halványan, de megmaradt fal-aranyozás, a fotó jobb oldalán.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó falán a színházra utaló szomorú álarc-relief.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó falán a színházra utaló mosolygó álarc-relief.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó falán indulót fújú és doboló kiskatona puttók (nem is nagyon értjük az összefüggést).

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó falán a színházra, szórakozásra utaló relief.

Hajmáskéri laktanya

A hajmáskéri tüzérségi laktanya parancsnoki épületében található színházterem/kaszinó erkély-részlete, a tüzérségi laktanyára utaló ágyúval..

bottom of page