top of page

TUDTAD, HOGY A BALATON NYUGATI PARTJÁN TALÁLHATÓ 

KIS-BALATON KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG, ÉS HOGY A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK VÉDETTSÉGÉT ÉLVEZI..?

NYUGAT-BALATON CSODÁI

Nyugat-Balaton. A budapestieknek pl. a legtávolabbi balatoni pont, ergó miért is menjünk el odáig, ha egy órával korábban már lubickolhatunk a Balaton keleti oldalán, mondjuk Balatonakarattyán, vagy Balatonvilágoson, nemde..? Jó, de akkor miért is menjünk tovább..?! - tesszük fel a jogos kérdést. Hát azért, mert a nyugat-balatoni rész tele van minden mással is. Például gyógyvízzel. Vagy lankás domboldalak megmászásának lehetőségével. Vagy fene tudja hány millió évvel ezelőtti romokkal. Vagy itt van a Kis-Balaton, mely ötletet adott Fekete Istvánnak a Tüskevár megírásához, nem mellesleg a Kis-Balaton egy kiemelten védett természeti terület, szóval belemehetsz a csendbe (idegenvezetéssel). Ó, és a Festetics-család, aki lépten-nyomon épített örökséget hagyott hátra, legyen az Keszthelyen, Fenékpusztán, Hévízen, bárhol a nyugat-balatoni részen.
Sőt. Tudtad, hogy Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia is itt született..? A Festetics-birtokon. No, látod, hogy érdemes a természeti és kulturális értékekben gazdag tájegységre eljönni..?  Strandolj, de kirándulj is. Mozdulj, láss, tapasztalj, élj! Töltődj. Megéri. :)

 

©2016 I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com

ERRE-ARRA

FOTÓS AJÁNLÓ

bottom of page