MI VAN A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA LÉTREJÖTTÉNEK HÁTTERÉBEN..? CSAK NEM SZERELEM..??

1825: pozsonyi országgyűlés, egy leader típusú képviselő (XY) feláll, és nagy hanggal kikel a főurak ellen, akik elhanyagolják a magyar nemzetünk és nyelvünk érdekeit.

Gróf Széchenyi István is feláll, és szintén nagy hanggal (hisz csak 1876-ban találták fel a mikrofont ugye) bekiabál :

  • „A nemzetiség és nyelv erősítése, terjesztése és pallérozása szent céljára felajánlom birtokaim egy évi jövedelmét..!”

Ezt a sztorit idáig tudjuk ugye.

Node mi volt eme nagytéteményű felajánlásának az oka..? Hát, természetesen a szereleeem..! Széchenyi fülig szerelmes volt gróf Zichy-nébe (ejnye;)), és imponálni akart. Gróf Zichyné is fülig szerelmes volt Széchenyibe, de a férje iránti tiszteletből érzéseit 10 éven keresztül titkolta, és csak akkor mondta ki, amikor a 20 évvel idősebb férje meghalt. Széchenyi ezalatt a 10 év alatt is lángolt, a naplójában erről, és a Magyar Tudományos Akadémia létrejöttéhez szükséges felajánlásáról így ír: „Az én eszemben az ő elcsábítása járt. Ő testileg ellenállt, de a lelkét magamévá tettem, mert ő az egész világon engem szeretett a legjobban. Hogy egészen megnyerhessem, ráléptem a hazafiság mezejére, 24 szónál nem tudtam többet magyarul, azt is rosszul, de ellenzékinek léptem föl a mágnástáblán, s 60 ezer forintot ajánlottam föl, hogy mire, azt igazában nem is tudom tisztán, de magyar nyelvészeti akadémia lett belőle.”

No, hát a Magyar Tudományos Akadémia ugye mind a mai napig áll  a Lánchíd pesti oldalának jobb oldalán. Az épület kívülről grandiózus, belülről elképesztő impozáns (és grandiózus), és még csodakilátással is bír a Lánchídra, Budai várra, Gellért-hegyre. Lépjetek be velünk az épületbe. Még a képtárba is felmegyünk:

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA LÉTREJÖTTÉT NEM CSAK SZÉCHENYI ISTVÁN, HANEM JÓZSEF NÁDOR IS TÁMOGATTA. NO DE KI VOLT EZ AZ ÚRIEMBER..? ÉS MI AZ A NÁDOR TITULUS..?

A nádor mondjuk olyasmi, mint ma a miniszterelnök. József, aki nádor lett, Habsburg volt, és Ferenc József (Sissi férje) nevezte ki magyar nádorrá. József nádor annyi mindent tett a Magyarországért (vasútvonalak építése, Városliget és Margit-sziget kialakítása, Nemzeti Múzeum építtetése, lobbi-tevékenység a Magyar Tudományos Akadémia létrejöttéért, lobbi-tevékenység az Országházunk létrejöttéért), hogy a végén a legmagyarabb Habsburg titulust is megkapta. (Megtanult magyarul is egyébként mint Sissi, és magyaros díszruhát is viselt). Budán élt, a Budai Palotában (mind a mai napig itt van egyébként a családi kriptájuk), és a mai, Alcsúti Arborétum területén is lakott, a kastélyukban.

AZ ALCSÚTI ARBORÉTUM TERÜLETÉN TALÁLHATÓ JÓZSEF NÁDOR KASTÉLY:

AHOL GARANTÁLT A MOSOLYGÁS ÉS A FELTÖLTŐDÉS - MINDEN ÉV JANUÁRJA ÉS MÁRCIUSA KÖZÖTT SÉTÁLHATSZ JÓZSEF NÁDOR BIRTOKÁN, AZ ALCSÚTI ARBORÉTUM TERPESZKEDŐ HÓVIRÁGAI KÖZÖTT!