top of page

A KÁLI-MEDENCE KÉKKÚTJA AZ ELMÚLT IDŐKBEN MINI ÉKSZERDOBOZZÁ AVANZSÁLÓDOTT.

TUDTAD, HOGY ENNEK AZ EGY UTCÁCSKÁNYI FALUCSKÁNAK A SZÉLÉN KÉSZÜL A KÖZISMERT THEODORA ÁSVÁNYVÍZ..?

KÉKKÚT MINDÖSSZE EGY UTCÁCSKÁNYI, ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGEK SZINTJÉN MÉGIS HIHETETLEN ÉRTÉKES FALUCSKA

Gondoltad volna, hogy a gyakorlatilag az ország minden kereskedelmi egységben kapható Kékkúti Theodora ásványvíz települése, Kékkút mindössze egy utcácskából áll..? A Káli-medence pár települését bemutató rovatunk egyik hófehér házas (a másik hófehér házas falvacska Salföld) minifaluja következik.
A mindössze 3,68 négyzetkilométernyi, és 72 állandó lakosú Kékkút az utóbbi 10-15 évben hatalmas vizuális változáson esett át, vélhetően a nagyvárosi pörgést ellensúlyozó, a Káli-medence nyugalmára vágyó ingatlant vásárlóknak köszönhetően. Kékkút Fő utcájának (Kékkút egyetlen utcája) hagyományos népi vizualitását megtartva, az épületek renoválása eredményeképpen Kékkút egy mini ékszerdoboz lett, megmutatjuk. De nem elhanyagolható Kékkút egyik végében az 1716-ban kékkúti lakosok által épített templom, a mellette álló kékkúti kút, a tájegység legrégebbi tájháza a kékkúti tájház, sőt, tudd, hogy Kékkút másik végében található ásványvíz gyár előtt egy autentikus, 1907-as építtetésű kútból kedvedre palackozhatsz magadnak ingyen kékkúti Theodora ásványvizet..!
Egy utcácskányi területen ennyi csoda..! Gondoltad volna..?

ERRE-ARRA

FOTÓS AJÁNLÓ

 

©2016- I ERRE-ARRA

A honlapon szereplő összes tartalom a szerző tulajdonát képezi.

A szerző viszont nem zárkózik el: tehát nyugodtan keresd, hogy az ő írásos engedélyével tudd hivatalosan leközölhetővé tenni az anyagait más site-okon, esetleg nyomtatásban. A szerzőt itt éred el: fazekas.krisztina@gmail.com

bottom of page