HA LEÉGTETEK A BALATON PARTON, VAGY ŐSZ VAN, ESETLEG TAVASZ, NEM UTOLSÓSORBAN PEDIG GYERKŐCÖKKEL VAGY: KAPCSOLJATOK KI ITT

A balatonedericsi Afrika múzeummal (mely egyben állatkert is a gyerekek nem kis örömére) már régóta szemeztünk, de valahogy mindig furának találtatott, hogy a Balatonon Afrika múzeum?! No mindegy, most félretéve a gondolat mögötti kérdő és felkiáltójelet, behatoltunk a területre, és megtudtunk egyet s mást, legfőképpen azt is, miért leledzik itt eme múzeum.

 

A balatonedericsi Afrika múzeumot az Afrikát járt Dr. Nagy Endre Afrika kutató második felesége üzemelteti. A helyszín a feleség, a nagymamakorú Berecz Katalin családi birtoka, itt kap helyet az 1984-ben közel 40 év után hazatért Dr. Nagy Endre afrikai vadászati és néprajzi gyűjteménye az épület felső szintjén (az épület alsó szintjén az özvegy él mind a mai napig). Az épületben sétálva bele-bele tudunk helyezkedni Dr. Nagy Endre munkásságába, sőt, az épületből az állatkerti részt körbejárva találkozhatunk párduccal, oroszlánnal, gorillával, makákóval (okok, nem). Szóval pár afrikai állattal: zebrákkal, struccokkal, bivalyokkal, és a gyerekeket csöppet sem zavaró (bennünk inkább okoz néminemű zavarodottságot) bagollyal, szamárral, őzikékkel, merthogy ez kicsit olyan, mint a Milka-lila tehén: Afrika múzeumban európai állatok.. mi is a koncepció..?

 

Mindenesetre ha leégtünk a Balaton parton, vagy az idő nem kedvez a strandolásra, vagy gyönyörű ősz, esetleg tavasz van, és vágyjuk a Balaton környékét, érdemes egyszer (kétszer, többször) gyerekprogramként beiktatni a balatonedericsi Afrika múzeumot.

EZ A LÁTVÁNY TÁRUL ELÉD, HA FELMÁSZOL AZ AFRIKA MÚZEUM ÉS ÁLLATKERT VÉGÉBEN TALÁLHATÓ CSALITI VADÁSZLESRE:

HA ŐSZ VAN, VAGY TAVASZ ÉS A BALATONNÁL JÁRSZ, ESETLEG NYÁR VAN, DE SZANASZÉT ÉGTETEK, KOLBÁSZOLJATOK, ERRE-ARRA: