top of page

TUDTAD, HOGY A TIHANYI BENCÉS APÁTSÁGNAK VAN BELSŐ KERTJE..?

- Vaaan..?! - Igen. - Hol..?! - Egészen pontosan a templom melletti kolostorépület udvarán. Bejutottunk, hogy megmutathassuk Nektek. Egyébként, ha rákerestek a neten, hogy Tihanyi Bencés Apátság belső kertje, vagy kerengője, kb. három fotót találtok róla.

No, dehát, itt van az erre-arrán most egy keretbe zárt udvar. Aura. Bencés Apátság-aura. Színek, illatok, rendezettség.. Automatikusan beindul a levegő-szimatolás és a vizuális szötymörgés. Értsd: Jéé, ez milyen virág..? És ez miii..? (Gyógynövénykert. A bencések a betegápolást és orvoslást is feladatuknak tekintik, a gyógynövények nagy részét ők terjesztették el Európában.) És a kútnak mi a jelentősége..? (Nap szimbólum). És az milyen összefüggésben van a Nap a vallással, vagy hogy..?(A Nap a kozmikus intelligencia, amely megnyilatkozik Jézus Krisztus isteni természetében. ) Aha. Akkor ennek a „Napkúttól” induló burkolatváltásnak is van jelentősége.. (Van. Csillagkép szimbólum is, meg makro és mikrokozmoszt kommunikáló vizualitás.)

Hát komolyan.. Álom.. Belülről-kifelé templomtornyok, kívül-Balaton, belül mediterránium, galaktika, csönd, megnyugvás: - Pápá budapesti stressz. Nők lehetnek apátok..? ;) És miért nem..? ;)

Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje
Tihanyi Apátság belső kertje

REJTETT ÉRTÉKEINK MÉG:

Lakóház udvarába rejtett zsinagóga:

Egy kis magyar szecesszió zsinagógás kivitelben:

Romantikus-móros Rumbach zsinagóga:

Ezek a nőőők! Felemelők!

Gondolnád, hogy emögött az épület

mögött egy háromszintes mikve

(rituális fürdő) leledzik?

Indiana Jones-túra egy elhagyatott temetőben:

Egy belső udvarba pottyant zsinagóga:

A Károly-kertre néző Andrássy-ház:

bottom of page