TUDTAD, HOGY A TIHANYI BENCÉS APÁTSÁGNAK VAN BELSŐ KERTJE..?

- Vaaan..?! - Igen. - Hol..?! - Egészen pontosan a templom melletti kolostorépület udvarán. Bejutottunk, hogy megmutathassuk Nektek. Egyébként, ha rákerestek a neten, hogy Tihanyi Bencés Apátság belső kertje, vagy kerengője, kb. három fotót találtok róla.

No, dehát, itt van az erre-arrán most egy keretbe zárt udvar. Aura. Bencés Apátság-aura. Színek, illatok, rendezettség.. Automatikusan beindul a levegő-szimatolás és a vizuális szötymörgés. Értsd: Jéé, ez milyen virág..? És ez miii..? (Gyógynövénykert. A bencések a betegápolást és orvoslást is feladatuknak tekintik, a gyógynövények nagy részét ők terjesztették el Európában.) És a kútnak mi a jelentősége..? (Nap szimbólum). És az milyen összefüggésben van a Nap a vallással, vagy hogy..?(A Nap a kozmikus intelligencia, amely megnyilatkozik Jézus Krisztus isteni természetében. ) Aha. Akkor ennek a „Napkúttól” induló burkolatváltásnak is van jelentősége.. (Van. Csillagkép szimbólum is, meg makro és mikrokozmoszt kommunikáló vizualitás.)

Hát komolyan.. Álom.. Belülről-kifelé templomtornyok, kívül-Balaton, belül mediterránium, galaktika, csönd, megnyugvás: - Pápá budapesti stressz. Nők lehetnek apátok..? ;) És miért nem..? ;)

REJTETT ÉRTÉKEINK MÉG:

Lakóház udvarába rejtett zsinagóga:

Egy kis magyar szecesszió zsinagógás kivitelben:

Romantikus-móros Rumbach zsinagóga:

Ezek a nőőők! Felemelők!

Gondolnád, hogy emögött az épület

mögött egy háromszintes mikve

(rituális fürdő) leledzik?

Indiana Jones-túra egy elhagyatott temetőben:

Egy belső udvarba pottyant zsinagóga:

A Károly-kertre néző Andrássy-ház: