top of page
Keresés

FELHŐKBEN UTAZUNK..! GYERE VELÜNK ERDÉLY CSODA-HEGYEI KÖZÉ!

Frissítve: 2021. nov. 20.


Vágysz-e az időtlen utazásba..? Vágysz-e arra, hogy érezd, kilométerenként fejtődnek le rólad a hónapok alatt felszedett stressz-rétegek..? Vágysz-e arra, hogy roadmovie közben csak a téged körülvevő tájat szívd magadba, ami tölt, bevon, magába ölel..?

Hát hogyne vágynál.. Uccu neki, indulj neki először itt, az errearrán a kilométereknek, aztán ha úgy döntesz, magadtól, a tényleges térben. Hogy miért..? Hogy 3D-s vizualitást szívj magadba, szelet szimatolj, flow-t termelj: magadnak, magadban.

Leveszed a pipellőd, felteszed a lábad a műszerfalra, és csak nézel jobbra, balra, jobbra, balra.. Aztán azt veszed észre, egy órája nézel jobbra, balra, jobbra balra, és süppedsz. Bele a természet-közeliségbe, a nyugalomba, a harmóniába. Még a zenét is kikapcsolód a kocsiban. Nézd ezt a tájat.. Igen-igen, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros is fontos (hisz oda megyünk), viszont engedd bele magad a Gyergyói-havasok, Keleti-Kárpátok ölelésébe is - klikk a képbe.. :)

Bár a Gyilkos-tavat a Kárpátok és Erdély legszebb tavának tartják, és a maga nemében biztos az is, mi inkább a tó partján állva, a női agyunkból kipattant laikus kérdésre igyekeznénk választ találni: hogy tudnak többszáz éve hevesen állni, és nem elkorhadni a fenyőcsonkok itt, a Gyilkos-tó vízében..? Nem egykönnyen, de találtunk választ. :) Gyere velünk olvasni, és 983 méter magasságba mélyedt Gyilkos-tó partjáról nézelődni. Klikk a képbe. :)

Nemzeti Parkban járunk, a Nagyhagymási Nemzeti Parkban. Itt leledzik Európa egyik természeti ritkasága, a Békás-szoros. Miért ritkaság ez..? Mert a mindössze pár méternyi széles szorost 200-300 méter magas sziklafalak és hegycsúcsok fogják közre. Nem is egy, hanem négy sziklafal és hegycsúcs. A Kis-Cohárd, a Csíki-bükk, az Oltár-kő, és a Mária-kő. A Békás-szorosnak van patakja is, megmutatjuk azt is.

Ha esetleg nem paráznál eléggé a nyári napsütést pillanatok alatt felváltó esti sötétségbe burkolózó, a több ezer méter magas hegyek között még félelmetesebbé váló, felerősített hangját is megmutató vihar miatt, egy kis pszichés nyomást még hozzáteszünk: tudd, hogy a Békási-szorosnak három fő része van. A Pokol kapuja, a Pokol tornáca és a Pokol torka. Aztán ha túléled a vihar okozta poklok-pokla feelinget, mint mi ;), merészkedj ki az autódból, és szívd meg a hely párás auráját. Egyedi, hegyi, nézd..! :)

És nem, nem vicceltünk..! Felhőkbe is elviszünk Téged..! Gyere velünk (klikk)..! :)

bottom of page