top of page
Keresés

GYERE BELE A SZÍNEKBE..!

Frissítve: 2022. jan. 7.


Mindig arra törekszünk, hogy minden hónap első, max. második hétvégéjén megérkezzen az adott havi ERRE-ARRA fotós ajánló. OK-OK, most csúszunk, de ez két okból kifolyólag sem akkora probléma.

Az egyik ok, hogy jön a négynapos hosszú hétvége, amire most négy kirándulós ötletet is felvetünk (előre mondjuk, hogy csodaszínekbe utaztatunk majd Titeket), a másik ok, hogy az ERRE-ARRA fotós ajánló tulajdonosának fotókiállítása nyílt Budapesten, a Nem Adom Fel kávézóban (és ez kicsit elvitte az idejét). A kiállítás fotói szervesen kapcsolódnak az épített örökséghez, hisz a kiállított fotók az épített örökségeink kapui. Hogy hogyan, és miért jött létre a kiállítás..? Hogy milyen hangulatú volt a kiállítás megnyitó..? A kiállítás megnyitójáról helyszíni riport készült a Magyar Idők című napilapban; arról pedig, hogy hogyan és miért jött létre a kiállítás, két interjúban is beszél Fazekas Krisztina. ITT összegyűjtöttük a sajtómegjelenéseket, ITT pedig (hűen a havi rovatunk színek koncepciójához), a kapuk színei által „színezünk” lelket. :)

Node térjünk vissza az erre-arrára, és az ígért kirándulós helyszínekre. :)

Alföld. Hortobágy. Palacsinta. Ménesek, csordák, kilenclyukú híd, Arany János, Petőfi, általános iskola, gyermekkor. És még kinek, mi. Spontán, ponyva-reflexiók.

Hortobágy. Hortobágyi Nemzeti Park, világörökségi rész. Hortobágy: Európa legnagyobb pusztája. Hortobágy: Magyarország legtágasabb legelője; hungarikumok, azaz például a magyarszürke szarvasmarha, vagy akár a puli otthona.

Node tudtad-e, hogy Hortobágyi Nemzeti Park címerállata (logója) nem az ismertebb hortobágyi jelképek egyikét/másikát ábrázolja..? Tudtad-e, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park címerállata egy madár..? Node melyik..? Erre adunk választ itt, a "lila - UV narancs - rózsaszín" albumunkban:

A Vácrátóti Arborétum Magyarország legnagyobb botanikus kertje. 27 hektár. Amit alapvetően mi nem tudtunk, hogy mekkora lehet, úgyhogy megnéztük a focipálya méretét (0,714 hektár), és jó bölcsész módjára kiszámoltuk, hogy kb. 38 focipálya méretű a Vácrátóti Arborétum. Azt is megnéztük akkor már, hogy mitől botanikus kert egy botanikus kert, és hogy válik egy botanikus kert arborétummá. Sőt, azt is megnéztük, ki találta ki, hogy legyen egy ekkora botanikus kertje Vácrátótnak. Attól félünk, ha klikkeltek a "borvörös, smaragzöld" albumunkba, olyannyira elvisznek majd Titeket a színek, hogy a szöveget végig sem olvassátok. De ugye igen..? :):

A "rozsdabarna és sötét-arany" jelzőket a Szentendrei-sziget szigetcsúcsán lévő csúcs település, Kisoroszi szigetcsúcsa nyerte el. Csúcs élmény ér ha benézel ide, előre mondjuk:

Utolsó albumunkkal selymességbe, valamint "mélykék, és pasztellsárga" színekbe viszünk. A selymes és mélykék jelzőket az album a Bajdázói-tó miatt kapta, a pasztellsárgát meg mondjuk az utolsó előtti fotó miatt. :) Börzsönyben, a Királyréten jártunk:

Töltődéssel teli hosszú hétvégét kíván Nektek az ERRE-ARRA fotós ajánló tulajdonosa,

Fazekas Krisztina

bottom of page