Keresés

KIMERÜLTÉL..? AKKOR MOST MERÜLJ BE..!

Frissítve: 2021. nov. 22.


..Vagy ugorj. Csobbanj..! Fröccsenj..! A lényeg, hogy élvezd. Hogy élj! Lépd át a stresszkapudat, és engedd, hogy magával sodorjon – mondjuk a víz. A meleg víz. A termálhangulat. A város 7 pontján. Erre-arra. Itt és ott. Pesten és Budán. Nyisd ki a szemed. Ne a vízben – előtte. Lásd meg az épített örökség csodáját. Vedd észre, amibe nap mint nap belebotlasz. Most állj meg. Kivételesen. Állj le, nézd meg és engedd, hogy behúzzon. Fogadd be a látványt. Válj eggyé a vízzel. Ebben a sorrendben. Vagy fordítva! Ahogy jól esik. Mert jól esik.

Kezdd az elején. Vagy a végén. Itt vagy ott. Erre-arra. Ahol egyedülálló módon az összes budapesti gyógyfürdő megmutatja magát.

Legyen az első, mondjuk, a Széchenyi Fürdő! Válj egy kicsit turistává, igen, a saját városodban. Csodáld az épített örökségünk egyik gyöngyszemét a termálvízből.

Ha olyanod van, hogy egyedül lennél. Elbújnál, töltődnél, kuckóznál – persze a vízben, akkor rögtön mondok két alternatívát.Veji bej és Király Fürdő. Nézd csak! Mondd, hogy

tetszenek..?!

Kodály nyomdokaiba lépnél? Legalábbis kipróbálnád, mondjuk, hogy milyen egy fürdőben vezényelni? Kinyitnád a kreativitásodat, és szabadon szárnyaltatnád? Azt mondom: Lukács!

Van még a Dandár. Nem tábornok. És tele van titokkal. De még mennyivel. Jó sokkal – amiből párat elárulunk. Érdekel? Gyere, mozgasd ide az egeret!