GYERE VELÜNK, BEVISZÜNK AZ IGAZSÁGÜGYI PALOTA ÉPÜLETÉBE..!

Alig kilenc évvel a budai várnegyed egyik központi terén megalkotott volt Pénzügyminisztérium épületének befejezte után egy, a mai viszonylatban szinte alig ismert Fellner Sándor elnyerte az Osztrák-Magyar Monarchia Igazságügyi Tárcájának palota-tervezését. Az Igazságügyi Palotán belül található a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, és a Fővárosi Ítélőtábla. Szóval ez az épület a csúcsok csúcsa a bírósági hierarchiában. Ha valami alsóbb szinten nem tud eldőlni, felkerül ide például, ahol meghozzák adott bírósági ügyben a végső döntést. A több mint száz éves épített örökségünk kis tárgyalójában, nagy tárgyalójában, folyosóján jártak már celebek, nagy emberek, kis emberek, bilinccsel, bilincs nélkül, ünnepi, és rabruhában is. Gyertek velünk ebbe a nem kevés hatalmas oszlopfővel, a törvényes rend fontosságát hangsúlyozó, csodaszép épületbe.

ÉSHOGY FÉNYEZZÜK KICSIT EZT A FELLNER SÁNDOR NEVET, LÁSSUK, MIT ALKOTOTT MÉG. GONDOLTAD VOLNA, HOGY AZ Ő NEVÉHEZ FŰZŐDIK.. :

ÉS TUDTAD, HOGY Ő NYÚLHATOTT HOZZÁ A HILD ÁLTAL TERVEZETT GERBEAUD ÉPÜLETHEZ (PLUSZ EGY IMPOZÁNS EMELETET HÚZHATOTT RÁ), MELY ALJÁBAN MIND A MAI NAPIG ÜZEMEL A HÍRES-NEVEZETES..